Development naam van mijn 3D platform spel.

Idee uitgewerkt

Door Ywa op vrijdag 19 juni 2009 21:18 - Reacties (10)
Categorie: Zombie Town, Views: 2.936

Het idee van mijn spel heb ik verder uitgewerkt en zal een singleplayer variant worden op de Garry's Mod game mode Zombie Survival. Het idee is dat je voor een bepaalde tijd moet zien te overleven. Als je die tijd behaald hebt, win je het spel. Je begint in het spel met een melee wapen en hoe meer zombies je vermoord hebt, hoe betere wapens je krijgt. Denk dus ook aan wapens als een kettingzaag en een rocket launcher. Terwijl je speelt zal je verschillende keuzes moeten maken, namelijk waar je wilt overleven. Dit kan in een klein huisje zijn, maar ook in een grot. De plek waar je verblijft zal veel uitmaken op de manier hoe je aangevallen zult worden door zombies. Als je bijvoorbeeld in een open gedeelte staat, komen er zombies die hoog kunnen springen, zodat je ook goed boven je moet kijken.

http://i43.tinypic.com/2w550ug.jpg
Development screenshot van Zombie Town.

Zoals je ziet is er veel veranderd sinds mijn laatste blog post. En ik wil nogmaals zeggen dat alles qua uiterlijk niet definitief is en meer place-holders zijn.

GeÔmplementeerde features
  • Health voor zowel de speler als zombies.
  • Werkende wapens, moet nog wel veel verbeterd worden.
  • Crosshair voor je wapen.
  • A.I. voor zombies. Ze lopen naar je toe en proberen je te raken met hun armen. Ook dit moet nog veel verder worden uitgebreid.
  • Simpele HUD.
Dat is dus wat ik de afgelopen tijd heb toegevoegd. Tevens heb ik veel optimalisatie e.d. gedaan.

Suggesties, ideeŽn e.d. zijn zeer welkom. Ook wil ik graag horen wat voor wapens jullie graag in dit spel zouden zien. Vrijwel alles kan, omdat het een fun shooter is.

Iets anders dan gepland

Door Ywa op zaterdag 13 juni 2009 12:39 - Reacties (13)
Categorie: Zombie Town, Views: 3.018

Ik heb mijn eerste blog post de afgelopen dagen anders voorgesteld dan dat hij nu zal worden. En dat komt omdat mijn PC het gisteren heeft begeven. Na *kuch* anderhalf jaar dienst had hij er al geen zin meer in. Tijd voor nieuwe onderdelen (was toch al nodig).

Ik ga bloggen combineren met een doel dat ik de komende tijd wil realiseren. Dat is het maken van een 3D spel in Delphi door middel van de TrueVision3D engine.

Mijn spel zal anders zijn dan anderen, omdat ik er een platform spel van wil maken. Dus eigenlijk een 2D spel in een 3D omgeving. Het zal een zombie shooter worden. Daarbij komt nog dat ik goed zal kijken naar tips en suggesties op mijn blog posts hier. Daarom wil ik graag zowel positieve als negatieve reacties op mijn aankomende posts die over Zombie Town (development naam) gaan.

Doordat mijn PC het begeven heeft kan ik niet bij mijn bestanden om te laten zien hoe het er op dit moment uitziet. Het enige wat ik nu kan laten zien is deze video die ik de eerste development dag gemaakt heb. Bijna alles wat je ziet in de video zijn placeholders. Verwacht dus niet dat je in de eindversie als een draakje speelt.

Nu wat over mezelf en wat ik zoal doe op het internet. Ik ben Jarno Veuger, afgelopen maand 17 geworden en ik woon in Purmerend. Ik ben de eigenaar de Mr. Green gameservers en community. Er zijn servers voor zowat elk Valve Source spel (Team Fortress 2, Left 4 Dead, Counter-Strike: Source e.d.). Verder maak ik af en toe zelf websites en beheer ik veel crap domeinnamen (met de intentie om die te verkopen, waar toch nooit iets van komt). Ik krijg overigens volgende week te horen of ik me HAVO diploma krijg of niet. Tevens ben ik van plan om met iemand anders een gamehosting bedrijf te beginnen. Aangezien ik al behoorlijk wat ervaring heb met me eigen community (wij huren dedicated servers). Tips hiervoor zijn zeer welkom.

Dat was het wel zo'n beetje voor nu. Tot de volgende blog post. :)