Grand Theft Auto marathon

Door Ywa op woensdag 10 september 2014 20:40 - Reacties (7)
Categorie: -, Views: 5.360

De spellen in de Grand Theft Auto serie zijn populair onder speedrunners. Speedrunnen is het zo snel mogelijk uitspelen van een spel en vereist veel oefenen en eindeloos opnieuw het spel spelen. De GTA speedrunners organiseren nu voor het eerst een live-evenement waarbij je deze speedruns achter elkaar kunt volgen! Dit evenement loopt van 10 t/m 14 september en is de moeite waard om te zien voor alle GTA gamers.

Kijk live: http://www.twitch.tv/gtamarathon
Schema van de speedruns: http://www.speedrun.com/gtamarathon/schedule

Have fun!

Volgende: Hackathon voor jongeren 10-'14 Hackathon voor jongeren
Volgende: Parkitect 08-'14 Parkitect

ReactiesDoor Tweakers user Cobra8811, donderdag 11 september 2014 08:32

Haha,ik kijk altijd AdamAK, Leuk dat hier ook mensen zijn die dit kijken.

Door Tweakers user bonyuri, donderdag 11 september 2014 10:40

Hey, vet! Ik zat er zelf ook al aan te denken om alle GTA games na elkaar uit te spelen (niet speedrun hoor), maar ik durf er niet zo goed aan te beginnen, omdat ik verwacht dat dat al mijn vrije tijd op gaat slokken ;)

Door Tweakers user Tjeerd84, donderdag 11 september 2014 18:36

Ik dacht dat ze GTA 1 t/m GTA V allemaal achter elkaar aan zouden doen, maar het gaat dus om verschillende onderdelen (races, hidden packages, all missions) die ook willekeurig door elkaar gaan. En volgens mij worden de top-down GTA's ook niet meegenomen.

Ik doe zelf wel zo nu dan een 'echte' marathon. Heb GTA zelf al eens gedaan van 1 t/m San Andreas. Ben nu bezig met Assassin's Creed van 1 t/m (straks) Unity.

Speedrunning vind ik persoonlijk eigenlijk juist geen eerbetoon aan een spel, dus dat doe ik verder niet. 100% completion wel :)

Door Tweakers user Ample Energy, donderdag 11 september 2014 21:38

Maar gaan ze dan tegelijkertijd tegen elkaar strijden wie het snelste is?
Heb vroeger 2 keer speedruns van Vice City gedaan tegen anderen, maar dan had je wel een paar weken de tijd en werden gewoon de savegames vergeleken :P Het lijkt me wel leuk om ze 'tegen elkaar' te zien spelen, maar als het gewoon naar single player per speler kijken is geloof ik het wel.
Tjeerd84 schreef op donderdag 11 september 2014 @ 18:36:Speedrunning vind ik persoonlijk eigenlijk juist geen eerbetoon aan een spel, dus dat doe ik verder niet. 100% completion wel :)
Met GTA niet, nee, want daar kan je je wel lekker inleven. Maar heb vroeger nog weleens met een noodgang Half Life gespeeld. Daar vond ik het juist leuk om alles zo snel mogelijk te doen, want dat spel speelt ook zo lekker snel :P
Tegenwoordig speel je sommige AAA-games in een uurtje of twee uit in je eerste playthrough, maar van Half Life kon je gewoon uren afschaven :P

Door Tweakers user HyperMan, vrijdag 12 september 2014 13:18

Heel vet dat er weer nieuwe speedrunes komen.

Hier zijn trouwens honderden vette speedruns te vinden:

http://www.youtube.com/user/SpeedDemosArchiveSDA

Paar aanraders: Half life 1 en 2, Demon's Souls, Super Mario/Mario Kart

Door Tweakers user RadioKies, woensdag 17 september 2014 12:25

Siempie schreef op donderdag 11 september 2014 @ 21:38:
heb vroeger nog weleens met een noodgang Half Life gespeeld. Daar vond ik het juist leuk om alles zo snel mogelijk te doen, want dat spel speelt ook zo lekker snel :P
Tegenwoordig speel je sommige AAA-games in een uurtje of twee uit in je eerste playthrough, maar van Half Life kon je gewoon uren afschaven :P
Niet alleen Half Life maar ook spellen zoals Doom en Quake zijn goede speedrunners waarbij je niet eerbetoon weglaat, omdat je juist skill nodig hebt om die spellen snel te kunnen doorlopen. Bij Quake 1 & 2 was het juist een skill om te kunnen rocketjumpen. Sterker nog, sommige spellen zoals doom, DukeNukem3d en JazzJackrabbit (vooral van die tijd vooral) liet zien hoe lang je erover deed en hoe lang je erover had moeten doen als richtlijn en of je ook het level 100% uit hebt, bijv:
http://3.bp.blogspot.com/...m_3D_%2528SMD%2529_32.png
http://www.mobygames.com/...t-at-the-end-of-every.jpg

Reageren is niet meer mogelijk